- Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 2 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 12 kuukautta sitten Farseer toimesta. This post has been viewed 7 times
-
JulkaisijaViestit
-
24/11/2023, 17:01 #1762Tommi VerkasaloOsallistuja
MIKSEI JENGI OSALLISTU?
Pokeriyhdistyksen kokous pidettiin perinteisesti Punavuoren Ahvenessa. Vaikka kyseessä oli yhdistyksen kokous, ilta oli kaikkea muuta kuin kuiva – eli hyvinkin kostea. Hämmästyttää kyllä, miten tapahtuma ei vedä suurempaa joukkoa paikalle. Tapahtuma on avoin ja siellä on paljon mielenkiintoista kuultavaa liittyen pokeriin ja nyt esimerkiksi tulevaan regulaatioon. Erityisesti tietysti Aki Pyysingin ja Wille Rydmanin jutut ovat erittäin mielenkiintoista kuunneltavaa. Näitä herroja pääsee myös illan tuoksinassa varsin vapaasti jututtamaan. Akin tietämys suomalaisesta pokerinpelaamisesta on vertaansa vailla. Kokouksen asiakohdat käydään nopeasti läpi. Ehdotettu-kannatettu-hyväksytty -tapahtumaketjuun ei yleensä montaa sekuntia kulu.
Tällä kertaa paikalle oli löytänyt vähän nuorempaakin verta. Tere Sammallahden avustaja Niklas saapui Janne Heikkisen suositteluista paikalle, ja tapahtuman ollessa hyvä hälyytti paikalle myös Georgin, joka on Rydmanin entinen avustaja. Teki vaikutuksen, miten nopeasti nämä 21-vuotiaat kauppakorkeakoulun opiskelijat tulivat paikalle, tekivät tuttavuutta, kyselivät ja haastoivat. Voisin veikata, että pojilla on komia tulevaisuus vielä edessä.
Paikallaolijat ihmettelivät myös, missä on pokerifoorumin ykköstykki Antti Tiainen, joka yleensä tulee näihin paikalle. Kun kerroin, että Antti on Australiassa, totesimme, että olisihan hän voinut silti tulla.
UUSI PUHEENJOHTAJA
Wille vetäytyi viime kesänä puheenjohtajan hommista saatuaan ministerin pestin. Kyseessä oli ilmeisesti lähinnä aikataululliset syyt, sillä hän vetäytyi samalla lähes kaikista muistakin yhdistyksistä, joissa oli ollut mukana. Kuulemma on ministerin elämä kiireistä!
Pokeriyhdistyksen puheenjohtajana Wille taisi ehtiä olla peräti toistakymmentä vuotta. Iso kiitos Willelle pokerinpelaajien puolesta taistelemisesta. Kun maksublokkeja askarreltiin loppuvuodesta 2021, ne tulivat lopulta voimaan vain talletusten suhteen. Kotiutusten blokkaaminen blokattiin perustuslakivaliokunnassa perustuslain vastaisena. Harva tietänee, että Wille istui tuolloin valiokunnassa, ja sai lopulta koko valiokunnan vakuutettua kotiutusblokin perustuslain vastaisuudesta – jopa toppari Gustafssonia myöten!
Akin ilmoitettua olevansa käytettävissä uudeksi puheenjohtajaksi, oli valinta itsestään selvä. Hienoa, että Aki otti tehtävän vastaan. Vaikea kuvitella parempaa edustajaa kuulemisfoorumeja ja muita vaikutusmahdollisuuksia silmällä pitäen.
UUSI REGULAATIO TULEE
Pokeriyhdistyksellä on jäseniä kuulemma noin 1300, mikä on sinänsä ihan kunnioitettava määrä ottaen huomioon, että pokerinpelaajat nyt eivät keskimäärin ole eniten sitä porukkaa, jotka ovat ensimmäisenä järjestäytymässä poliittiseen edunvalvontaan. Syytä toki olisi. Nyt kun uutta lisenssijärjestelmää sorvataan, on edunvalvonta ja vaikuttaminen tärkeätä. Toki pokeri on rahapeliregulaation kokonaisuudessa marginaalissa, mutta jos pokerinpelaajat tulevat kuulluksi, voidaan ainakin joiltain turhilta älyttömyyksiltä välttyä. Esimerkiksi sellaiset päättömyydet, kuten että Helsingin Casinon pokeriturnauksiin ei saa ostettua lippua netistä. On vähän nihkeää ajella Joensuusta Helsinkiin tietämättä, pääseekö osallistumaan.
Pokeri on tuotteena oletettavasti tulossa uuden lisenssiregulaation alle vedonlyönnin ja nettislottien tavoin, joskaan kirkossa kuulutettua se ei ole. Se olisi kuitenkin loogista, ottaen huomioon, että Veikkauksella on ehkä 5–10% markkinaosuus suomalaisesta nettipokerimarkkinasta. Oma asiansa on, tulevatko GGPokerit ja Pokerstarssit lisenssiä hakemaan. Paljon riippuu tulevista lisenssiehdoista. Nyt hallituksen pitäisi olla kaukaa viisas siinä, että tekevät regulaation, johon ulkomaalaiset firmat myös osallistuvat. Tehtävä ei ole helppo, eikä sitä edesauta se, että valtion virkamiehet, jotka uutta järjestelmää suunnittelevat, eivät ole tottuneita kilpailemaan harmaiden/mustien markkinoiden kanssa. Tilanne antaa myös paljon mahdollisuuksia populismiin taipuvaisille poliitikoille hyvesignaloida sitä sun tätä – ja tämä ei varmasti edesauta hyvän regulaation toteutumista.
Akilla taisikin olla jo peräti ensi viikolla kuulemistilaisuus. Pienenä uhkana mainittakoon tapahtuman alkamisajankohta: 8.30am ei ole se pokerinpelaajan päivärytmiin se kaikkein toivotuin ajankohta.
Huikeaa kuultavaa oli Willen kertomukset, kun nuorena poliitikkona oli Veikkauksen kestittävänä Veikkauksen Saariselän kelomökillä. Samalla kun Veikkaus tarjoili poliitikoille hummeria, oli siellä Sarekosken johdolla vaivaantuneena hymistelty, kuinka ihana tämä monopolisysteemi on. Stereotypiat pitivät paikkaansa paremmin kuin olisin osannut edes kuvitella!
P.S. Tässä esimerkki tämän päivän uutisista, miten arpajaislaki rajoittaa yleishyödyllisten yhdistysten tavallista toimintaa: https://www.hs.fi/urheilu/art-2000010011243.html?fbclid=IwAR3z_3C__9WP7ZoRrJyQyokP1IynhDxL5eExq-GGb3DI2DXjrhS2cSxUjAg
25/11/2023, 13:43 #1768FarseerOsallistujaKiitoksia raportista. Rydmanin osalta ymmärtäisin että ensisijaisesti yhdistysten johtopaikoilta vetäytymisissä on kyse eturistiriitojen minimoimisesta, mutta toki kiireisyys on myös erinomainen peruste jättää luottamustehtävät minimiin. Toivottavasti hän silti ehtii ainakin välillä osallistumaan pokeriyhdistyksen tapahtumiin. Tosiaan aloitin yhdistyksen hallituksessa samaan aikaan Rydmanin tultua puheenjohtajaksi, kun Pyysing elvytti yhdistyksen vuoden 2011 eduskuntavaalien ja uuden hallitusohjelman myötä elokuussa 2011.
Itse ainakin missasin kokouksen tällä kertaa puhtaasti sen takia, että koronassa ei mestoille liikuta. Yleensä olen kyllä osallistunutkin.
Tapahtumiin saa lisää porukkaa kun raahaa asioista kiinnostuneita ihmisiä paikalle. Uutena ja täysin porukkaa tuntemattomana ei moni uskalla paikalle, ja yhdistyksen syyskokouksella on pahvinmakuinen klangi.
-
JulkaisijaViestit
- Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.