Suomen tunnetuimmat naispokerinpelaajat

pokerifoorumi |

Pokeri tunnetaan miesvaltaisena lajina, ja lajin pariin löytäneiden naisten osuus on yhä valitettavan pieni. Syyksi tähän on esitetty niin miesten biologista alttiutta ottaa naisia enemmän riskejä, naisten pelipöydissä kohtaamaa epäasiallista käytöstä kuin esimerkin puuttumistakin. 

Räikeästä sukupuolijakaumasta huolimatta myös naisia on kuitenkin löytänyt pokerin pariin Suomessakin jo vuosikymmenten ajan. Lajia seuranneet muistavat varmasti buumin vuosilta nimiä kuten Johanna Pyysing, Milja Pensola ja Minna Ritakorpi. Nämä naiset ovat jättäneet aktiivisen pelaamisen taakseen, mutta Pyysing löytyy edelleen Hendon Mobin Suomen rahalistalta sijalta 114 parhaana naispelaajana 226 491 dollarin tienesteillään.

Eniten julkisuutta saanut suomalainen naispokerinpelaaja on varmasti vuoden 2012 Miss Suomi Sara Chafak. 2009 pokeriuransa aloittanut Chafak nousi pokerimaailman puheenaiheeksi 2014 televisioidussa Shark Cage-pokeriturnauksessa, jossa hän nöyryytti ammattilaispelaaja Ronnie Bardahia upealla bluffillaan.

Anne Bezdek (os. Meri) on tuttu näky ympäri Eurooppaa pelattavilla turnausviikoilla. Turkulainen Anne on pitkän linjan peluri, jonka pääpelinä on turnauspokeri.

Uudemmista tulokkaista Linda Lahdenpää on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta olemaan mukana pokeriscenessä jo vuosia. Linda aloitti ensin pöydän toisella puolella jakajana, josta siirtyi myöhemmin itse pelaamaan. Lahdenpää tunnetaan taitavana pelaajana, joka hallitsee turnausten lisäksi hyvin myös käteisringit.

Rekisteröidy GGPokeriin ja saat sitä ja tätä – MENE PELAAMAAN