• This topic has 0 replies, 1 voice, and was last updated 7 months ago by Antti Tiainen.
Viewing 1 post (of 1 total)
  • Author
    Posts
  • #3801
    Antti Tiainen
    Keymaster

        Kings of Tallinnassa tuli tuttu kaveri kyselemään, että olisi kiva saada foorumille mixed-peleistä strategiaa aloittelijoille. Itse tykkään harrastaa kaikkia erilaisia pokerin pelimuotoja ja sääntöjen puolesta taipuu yli 20 eri variaatiota. En missään tapauksessa väitä olevani näissä erikoispeleissä mikään super-hyvä, mutta uskoisin pystyväni aloittelijoille tarjoamaan joitakin neuvoja millä hommaan pääsee paremmin alkuun. Uusia pelimuotoja opetellessa myös aivot joutuvat työskentelemään paljon enemmän kuin sen tutun pelin kanssa. Tämä kehittää yleisesti pokeriajattelua, joka heijastuu positiivisesti kaikkeen pelaamiseen.

        Käytännössä mixed-pelien määritelmä on kaikki muut variaatiot kun NLH ja PLO. Ajattelin, että tänne voisi kirjoitella ainakin yleisimmistä mixedeistä jutut eli:

        Limit holdem

        Limit omaha hi-lo

        Razz

        Stud

        Stud hi-lo

        2-7 triple draw

        Kirjoittelen lähinnä omista muistiinpanoista mitä on kertynyt monesta eri lähteestä. Aloitetaan tämä ensimmäinen osa kaikkien rakastamalla limit texulla.

         

        Limit Holdem

        Limit holdem on varmasti valtaosalle se matalimman kynnyksen mixed-peli, koska no limit holdem on kaikille tuttu. Nimestä voikin päätellä näiden kahden pelin eron. Limiitissä ennen floppia ja flopilla käytetään pientä bettiä ja turnilla ja riverillä taas käytössä on iso betti. Esimerkiksi 100/200 limiitissä blindit ovat 50/100. Edellä mainittuja tasoja käyttäen preflop korotukset menee 200-300-400 jne. ja flopilla 100-200-300. Turnista eteenpäin edetään sitten 200-400-600. Yleensä limiteissä cap tulee kolmannen tai neljännen korotuksen kohdalla, jolloin sen kadun panostukset päättyvät.

        Peliä voidaan pelata täydelläkin pöydällä, mutta kun limit holdemia pelataan muiden mixed-pelien kanssa yhdessä kuten H.O.R.S.E :ssa tai 8-gamessa niin yleensä käytetään 6-max tai 7-max pöytiä, koska tietyt pelimuodot vaativat enemmän kortteja.

         

        Preflop

        Lähtökohtaisesti voisi ajatella, että reissulla osallistutaan aina avaamattomaan pottiin kaikista positioista.

        Tässä on suuntaa antavat ranget 7-max pöytään. Luonnollisesti ranget elävät aina kun infoa saadaan vihuista lisää.

        UTG(12,5% käsistä) : 66+, A8s+, ATo+, KTs+, KQo, QTs+, JTs+, T9s

        LJ (15%): 55+, A7s+, A9o+, K9s+, KQo, QTs+, J9s+, T9s, 98s

        HJ (21%): 44+, A4s+, A7o+, K7s+, KJo+, Q9s+, QJo, J9s+, T9s, 98s, 87s

        CO (29%): 33+, A2s+, A5o+, K5s+, K9o+, Q9s, QTo+, JTo, J8s+, T8s+, 87s+, 76s+

        BTN (39%): 33+, A2s+, A3o+, K2s+, K9o+, Q5s+, Q9o+, J7s+, J9o+, T7s+, T8o+, 97s+, 98o, 86s+, 75s+, 65s

        SB (59%): 33+, A2s+,A2o+, K2s+, K2o+, Q2s+, Q5o+, J4s+, J7o+, T5s+, T7o+, 96s+, 97o+, 85s+, 86o+, 75s+, 76o, 65s

         

        Kun action tulee meille korotetussa jaossa ja olemme positiossa niin lähtökohtaisesti haluamme 3-betata tai foldata. Hyvin harvassa on tilanteet, että haluamme osallistua peliin maksulla pois lukien kun olemme big blindillä. 3-betillä pääsemme useasti pelaamaan heads up potteja positiosta avaajaa vastaan, koska big blind saa heikommat kertoimet osallistua. Otetaan vielä muutamia esimerkkirangeja millä haluamme 3-betata preflop:

        LJ vs UTG: 99+, AJs+, KJs+, AJo+

        BTN vs CO: 44+, A2s+, K9s+, QTs+, A5o+, KTo+, QJo

        SB vs BTN: 33+, A2s+, K4s+, Q7s+, J9s+, A2o+, K7o+, Q9o+, JTo

        BB vs SB: sama range kun SB vs BTN

        Moni käyttää bb:ltä strategiaa heads up poteissa, jossa 3-betataan ainoastaan sb:tä vastaan. Kaikkia muita positioita vastaan maksetaan koko rangella(~60%-70%). Näin tehdään positiossa operoivan vihun navigoinnista hankalampaa, kun meiltä löytyy monstereita rangesta joka floppiin.

         

        Post flop

        Niin kuin aikaisemmin kävimme läpi niin flopilla käytetään vielä pientä bettiä. Floppeja tulee c-betata todella paljon heads up poteissa ja samoin c-bettejä täytyy maksaa paljon. Yleisessä tilanteessa alkuperäinen korottaja c-bettaa flopilla 1bb, jolloin potti on 6,5bb ja toinen tarvitsee ainostaan 13% equitya jatkaakseen. Turnilla tulee 2bb betit mukaan ja tällöin saadaan jo vähän helpommin kippejäkin. Agressorin on hyvä jatkaa turnilla esim. heikompiakin vetoja millä ei ole paljoa showdown-arvoa, koska paremman equityn käsiä menee jo pakkaan.

        Luonnollisesti 4-betatut jaot pelataan useasti riverille ja näyttöön asti. Yksinkertaisesti pottikertoimet on niin suuret suhteessa bettien kokoon, että marginaalisillakin käsillä mennään vaan maksunappi pohjassa loppuun asti. Ei ole epätavallista nähdä, että A-hailla painetaan koko matka onnistuneesti valueta. Limit holdem opettaakin löytämään ohkaista valueta.

        Peli on myös yleensä suhteellisen nopeaa livenäkin kun harvemmin tulee mitään suuria päätöksiä kuten vaikkapa no-limiitissä. Limiitti-texua kannattaa ehdottomasti kokeilla, vaikka ennakkoluuloja löytyisikin. Saatat vaikka jotain oppia omaan pääpeliisikin vahingossa.

        Yhteenveto:

        -preflop ja flop=pieni bet, turn ja river=iso bet
        -preflop 3-betataan tai foldataan (pois lukien bb)
        -enemmän valueta, vähemmän bluffia

        • This topic was modified 7 months ago by Antti Tiainen.
        • This topic was modified 7 months ago by Antti Tiainen.
        • This topic was modified 7 months ago by Antti Tiainen.
        • This topic was modified 7 months ago by Antti Tiainen.
        • This topic was modified 7 months ago by Antti Tiainen.
        • This topic was modified 7 months ago by Antti Tiainen.
        • This topic was modified 7 months ago by Antti Tiainen.
      Viewing 1 post (of 1 total)
      • You must be logged in to reply to this topic.